Når man kører på en motorcykel, føles det ofte, som om man svæver afsted. I fremtiden kan du måske bogstaveligt talt komme til at svæve afsted på en motorcykel. I Dubai er politibetjente allerede begyndt at køre på “flyvende motorcykler”.

I 2017 skrev politiet fra Dubai under på en kontrakt med den amerikanske virksomhed Hoversurf om leverance af “flyvende motorcykler.” I slutningen af 2018 begyndte politiet at øve sig i at flyve på motorcykler, da de første svævende motorcykler blev leveret.

Hoversurf-virksomheden fra Californien har designet Hoversurf S3 2019 Hoverbike, der vejer 115 kilo, og som kan flyve i en sikker flyvehøjde på omkring fem meter. Dog kan piloterne ikke flyve så langt endnu, da flyvetiden med pilot er begrænset til 10-25 minutter, og herefter tager det 2,5 time at lade den op. En Hoversurf S3 2019 Hoverbike kan flyve næsten 100 km/t, og den har en værdi på 150.000 amerikanske dollars, som svarer til knap og nap en million danske kroner.

På trods af den begrænsede flyvetid har Dubais politiafdeling planer om at tage de nye køretøjer i brug allerede fra næste år i 2020. Det skal hjælpe dem med at kunne komme frem med udrykning til steder, der normalt er svære at nå frem til.

Du kan også flyve på motorcykler

Dubais politi har eksklusive rettigheder til at bestille ligeså mange Hoversurf svævende motorcykler, som de har lyst til. Civile, der har interesse i køretøjet, kan også tilføje en svævende motorcykel til samlingen. Her skal den civile person gennem en screening proces, som bliver gennemført af Hoversurf, der sikrer sig, at han/hun kan håndtere den svævende motorcykel.

Selvom at fartøjet når ca. fem meter op i luften, behøver man ikke at have en pilotuddannelse for at flyve dem, da de er omfattet af de amerikanske myndigheders regler. Dog skal man igennem et træningskursus, der koster ca. 10.000 amerikanske dollars, men det er jo ingenting, når man tænker over prisen på fartøjet runder de 150.000 amerikanske dollars. Det ville være fedt at komme blandt de første, der prøver at flyve på en motorcykel, men vi må nok blive i drømmenes land et stykke tid endnu.